5 tipů na podzimní výlety do Krušných hor

16. září 2022, Zpravodajství z Krušných hor, sepsal Krušnohorci, čteno: 5749x.

Podzimní výlety do Krušných hor  |  Krušnohorci

Podzimní výlety do Krušných hor | Autor: Krušnohorci

Hurá podzim! Teplota tak akorát na výlety, ranní rosa, převalující se mlha, místy jinovatka, zlátnoucí listí, krásně probarvené fotky. Nechte se inspirovat našimi podzimními tipy na výlety.

1) Rašeliniště rozkvetou na podzim
Na podzim se nám moc líbí na rašeliništích. Tmavě zelené kleče kontrastují s růžovými kvítky vřesů a zabarvených trav. Když chytnete slunečný den, může být právě tohle ta procházka, která vás zahřeje u srdce. Naplánujte si výlet třeba na Božídarské rašeliniště.

2) Procházka na vrcholky, třeba na Pramenáč
Buďte nad věcí. V údolí bývá velmi často mlha, z vrcholků jste nad ní, užijete si sluníčko a trošku se ohřejete. Vychutnáte si barvy podzimní přírody. Třeba jako my při výstupu na Pramenáč.

3) Zlaté buky
Nevím, jestli tohle máte i vy, ale procházka bučinou, kdy se slunce opírá do zlatavě zbarvených bukových listů má opravdu své kouzlo. Je to tak jeden, maximálně dva víkendy v roce, kdy je listí zbarveno tak akorát. Už ne zelené, ale ještě ne oranžové. Prostě tak okorát žluté. Velké Bučiny jsou na Teplicku, nad Dubím, nebo na Chomutovsku - co zkusit letos Bezručovo údolí?

4) Podzim je období říje
Vysokou zvěř můžete pozorovat třeba v karlovarských lesích. V oboře Svatý Linhart mají pozorovatelnu, ale hlavně super vysutý chodníček, ze kterého je pěkný výhled do obory s jeleny nebo daňky. Krásná procházka lesem na kraji lázeňského města je ten pravý výlet s vašimi dětmi.

5) Vyhlášené chladno je v Jelení
Jelení je jedna z vyhlášených mrazových kotlin. Nejen v Krušných horách, ale v celé ČR. Tak se dorazte připravit na zimu a udělat si pár zmrlých fotek. Ale jinak je to tu kouzelné. Můžete třeba vyrazit přes česko/německou hranici obdivovat krásy Malého jeřábího jezera.

Nevybrali jste si?
Další tipy, kde obdivovat krásy podzimu v Krušných horách, najdete ve speciálu Podzimní výlety.

Bonus: Krušné hory si nejlépe vychutnáte s přespáním
Naplánujte si svůj výlet do Krušek s přenocováním, nejvíc emocí a zážitků prožijete, když nebudete pospíchat. Vyberte si lokalitu a najděte si ubytování v Krušných horách. Spousta lokalit je v oblastech s nízkým světelným znečištěním, takže navíc v noci můžete koukat na hvězdičky.

Další obrázky

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com