Geocaching

29. listopad 2014, Zpravodajství z Krušných hor, Elbland, sepsal Krušnohorci, čteno: 5663x.

Geocaching v Krušných horách  |  Bigstock imagebank

Geocaching v Krušných horách | Autor: Bigstock imagebank

Představte si, že na celém světě (samozřejmě i v ČR) je zakopáno přes dva a půl milionu pokladů! Říká se jim "kešky" a dají se najít. Jejich nalezení je většinou spojené s pěknou procházkou a ten nejbližší není dál než několik kilometrů od vás. K jejich objevení potřebujete GPS navigaci a o místě jejich uložení se dozvíte na serveru www.geocaching.com (dole na stránce se můžete přepnout do češtiny).

Pravým důvodem, proč vás bude Geocaching bavit je, že dokážete na výlet dostat vaše děti a ještě je to bude bavit. Časem podlehnete honu za pokladem i vy a budete plánovat dovolenou s ohledem na to, jestli v dané lokalitě máte co "lovit". Kešky jsou ve své podstatě obvykle plastové krabičky, ve kterých je ukryto malé překvapení, které vám tam zanechal někdo, kdo tam byl před vámi. Obvyklé typické úkryty jsou na vrcholcích kopců, kde je něco zajímavého co podle jiných zcela jistě musíte vidět.

Na začátek si na serveru www.geocaching.com založte svůj profil a vydejte se hledat ty zelené krabičky, které uvidíte po přihlášení. K jejich nalezení potřebujete ideálně turistickou navigaci, pro začátek postačí i mobil s GPS modulem a aplikací(je sice trošku nepřesný, ale alespoň si to můžete beznákladově vyzkoušet a zjistit, co vlastně hledáte).


Námi založené kešky


Pexeso Relax Barbora, Pocta kostelům, Šípková Růženka


Aktuální stav našich nálezů:


Video k tématu Geocaching

Další obrázky

Označit si jako oblíbené

Přidat mezi oblíbené výletyPřihlaste se a označte si tento článek jako oblíbený, abyste ho později snáz našli.

Počasí

Atributy výletu

Nahlásit nepřesnost

Informace zde sepsané platí k datu vydání článku. Budu rád, když mě upozorníte na změnu nebo aktualizujete informace. Využijte k tomu tento kontaktní formulář. Děkuju, Honza

Tags

#krusnehory #erzgebirge #oremountains #krusnohorci #kamnavylet #tipynavylet #navylet #vylet #zazitky #lesy #dolesa #priroda #doprirody #jecozazit #honemven #navylete #aznahoru #nahory #horyapriroda



Kontakt na autora webu

Krušnohorské jeřabinyhttps://www.krusnohorci.cz
krusnohorcizavinacgmail.com